SLEVA -10% NA PRVNÍ NÁKUP S KÓDEM "START10".

BAROKNÍ LÉKÁRNA U BÍLÉHO JEDNOROŽCE

Měsíc/Den/Rok

BAROKNÍ LÉKÁRNA U BÍLÉHO JEDNOROŽCE
BAROKNÍ LÉKÁRNA U BÍLÉHO JEDNOROŽCE

Vydejte se s námi na cestu časem... Zavedeme vás do Klatov, do nejstarší české Barokní lékárny U Bílého jednorožce. Právě ta posloužila jako inspirace pro náš nejkomplexnější produkt - tajemně zelený Origin face oil.

  

Původně rodinná lékárna, založená už v roce 1639, později přešla pod správu jezuitů a nepřetržitě fungovala až do roku 1966. Tehdy byly její barokní interiéry s pečlivostí přeměněny na muzeum, které dodnes chrání poklady minulosti a představuje spojení mezi historií a současností. Prozkoumejte tajnosnubná zákoutí i celkovou atmosféru tohoto fascinujícího a skutečně unikátního místa.

  

Dostali jsme unikátní možnost strávit v lékárně celý den, a tak jsme přizvali naše dva oblíbené spolupracovníky, set dekoratérku Kláru Tománkovu a fotografa Filipa Šlapala, aby nám pomohli zvěčnit genius loci místa. Rozmáchlé baroko si tu podává ruce s historickými lékovkami, hmoždíři, baňkami, váhami a vzácnými herbáři, které popisují exotické suroviny a progresivní lékárenské kompozice v dobách vrcholného baroka.

Foto: Filip Šlapal / Set design: Klára Tománková